Sat. May 18th, 2024

Jag har precis plockat ned ett getingbo. Det var jättelätt. Det behövdes inget gift eller någon dammsugare. Getingar är jättedumma. De fattar inte att du eller ditt redskap är dumma mot dem.

–> Getingar är jätte dumma.

Getingar fattar inte vem som förstör deras bo. Getingarna blir rädda när huset rivs ned och flyger förvirrat runt tills de ger upp och flyger iväg. Stå still, de kan eventuellt krocka med dig i sin upphetsning och skräck över att ha fått boet förstört men de sticker dig inte. De fattar inte att de är du som “hemskingen” som förstör deras bo och liv. Så flyger de iväg efter någon halvminut. Då går du lugnt och stilla bort från boresterna på golvet.

Baksidan av en kratta fungerar fint för att skrapa ned boet från taket. (eller något annat redskap med långt skaft och en rak kant att skrapa med). Det är bra att ställa en plast bunke på golvet nedanför boet. Då du kan enkelt komma tillbaka och kan tömma bunken när getingarna flugit iväg och behöver inte ta i boet med händerna.

Efter några timmar kommer getingarna troligen tillbaka för att bygga de nytt på samma ställe. Så korkade är de, att de inte fattar att det är ett farligt ställe. Om de gör det så spreja platsen där boet byggs med fönsterputs eller liknande så försvinner deras doftmarkering och getingarna.